МЕНЮ
ЧАТ КУТИЯ

Статистики

Всички файлове: 2 476

Преглеждано днес: 155

Всичко гледано: 97 547

Всички Потребители: 359

Онлайн Потребители: 59 (1 потребител, 58 гости)
Потребители: Semrush, dimo_velev123

Реклама

Форум > За Сайта > ПРАВОПИС

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 30 Октомври 2010 17:24

Аз съм на мнение, че всички правим грешки, без изключение!На всички редовни потребители, администратори и най-вече модератори(така че, засрамете се) , а за мен да не говорим...почти навсякъде слагам по 2-3...4-5 и повече грешки.
Епа, я като немою да пишем, не се и мъчим да го редактирам
Случва се на всеки, дори и на хората, които се смятат за много интелигентни.Всеки в бързината(примерно), може да шибне някоя буква...нагоре с краката
А има и такива, които са свикнали да пишат така, както чуват думите и се получава нещо такова,"ше му се невиди...фчера утидох на дизкотека, ама немаше нито едно свесно гаже"..."каде по диаволите е този ботон, не моа го намера"...Отг:" -ми виш си подобре мениуто там от доло имаш два ботона единия е за исход а другиа е за да се логнеш"...Пак въпрос: " - ас не говора за тая игра а как се излиза от форома бе шмесник кажи вече че се побарквам"!


Като няма как да обориш една неграмотна българка ,реши да й търсиш грешките ли ? Е ,не така бе моето момче

Споко, вече момичетата не се гледат колко са грамотни!Критерия е друг...когато си красива и секси облечена, правописа си го завираме в джоба , но това няма нищо общо с темата!
Ааа, лош Kamelot8511!!!Spri se weè!

*Този коментар е бил редактиран от kamelot8511 на 30 Октомври 2010 17:37

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

allasensi Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 30 Октомври 2010 18:15

Направихте ме за смях, затова спирам да пиша тук. Всеки да пише както иска, но ще ви кажа само едно - без правопис няма как да постигнеш повече, защото никой няма да ви вземе насериозно. Напишете една неграмотна молба за постъпване на работа в сериозна компания и пак ще говорим. Е, ако професия шивачка или майстор-зидар е целта на живота на някои от вас, нямам нищо против да пишете както си искате.
Относно професор Вучков - много ти благодаря, но все пак съм далече от тази възраст, че да не знам какво говоря. А хората сами си казаха мнението на правиписните грешки из сайта, не си мисли, че това не прави лошо впечатление.
Поздрави от мен!

Ранг: Администратор

Форум мнения: 12

Регистриран на: 19 Юни 2012

serde4ko Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 30 Октомври 2010 20:36

Пфу,язък..Явно са много занижени критериите на съвременната младеж относно гаджетата.Ами за един път става добре облечена и наконтена,ама ако е тъпа като овца и два лафа на кръст ако не може да каже,за кво ти е?(аз само за едно нещо се сещам,ама както и да е,наистина тук не е темата)

Съгласна съм,че всеки допуска грешки,но си личи кога са допуснати в бързина и кога са от неграмотност.
Аз лично не издребнявам толкова за запетайки и тук-таме някоя грешчица...

Темата за мен е важна и полезна.Който иска,може да се поучи от предоставената информация,който няма желание-да не пуска излишен спам!

Аска,ти пък как може да се вържеш за сравнението с професора
Ако ме нарекат Вучков,ще е чест за мен
*Този коментар е бил редактиран от serde4ko на 30 Октомври 2010 20:38

Ранг: Администратор

Форум мнения: 1276

Регистриран на: 28 декември 2009

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 30 Октомври 2010 21:42

Само да вметна, че се шегувах!Темата е свръх.
...неграмотната жена по-лесно се манипулира :D, както и мъжа в повечето случаи. :D Без бъзици вече, защото много хора почнаха да се обиждат.
А сериозното ми мнение за правописа е, че българина е свикнал, когато става въпрос за букви, по-добре да са под формата на кускус(тестено изделие)!А за ценностите на някои хора, няма какво да коментираме.Българските граждани, не са виновни за това.На повечето не им е до правопис, а други пък са се вглъбили в живота от към една друга гледна точка, но не ми се коментира подробно.И който и каквото да говори, всичко си остава само думи!Не може всички да са грамотни, особено в държава, като тази кочина - България!Хубава природа, но само толкова!!!Всичко е въпрос на възпитание и възможности, а желанието, само идва.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 03:41

allasensi не виждам къде си станал за смях и защо се обиждаш изобщо,като ти сам се насади така ? Аз не съм тънкообидна и приемам повечето неща на базик ,но ме издразни това ,че като администратор си позволяваш да обиждаш хората и да се правиш на нещо повече от тях !
Факт е ,че повечето сме неграмотни ,включително и аз ,знам ,че допускам адски много грешки при писане и това е заради латиницата както казах и преди .Старая се да не допускам грешки при писане,но винаги се пропуска нещо.Аз не се срамувам от това и знам ,че с времето няма да допускам толкова много грешки.

Относно едно друго твое изказване :

"Всеки да пише както иска, но ще ви кажа само едно - без правопис няма как да постигнеш повече, защото никой няма да ви вземе насериозно. Напишете една неграмотна молба за постъпване на работа в сериозна компания и пак ще говорим. Е, ако професия шивачка или майстор-зидар е целта на живота на някои от вас, нямам нищо против да пишете както си искате. "

Смятам ,че не си прав ,пък и тва е работа ,за мен срамна работа няма .Ако нямаше шивачки сега щеше да си ходиш по улиците като Адам,а ако нямаше зидари ,сега щеше да живееш в колиба скована от дъски и наилони Отново неусетно обиждаш...

Лично аз си имам много хубава работа ,за която не се иска нито образование (не ,че нямам) ,нито грамотност и въпреки това работя мечтаната професия, и в това ,което съм най-добра

Да работиш нещо ,което обичаш и за ,което мечтаеш според мен не е от значение правописа,важен е таланта и усилията ,които ще положиш ,за да осъществиш целите си .Е,ако си мечтаеш да станеш счетоводител,архитект,президент,луд учен и т.н. там вече е задължително

Относно другите писания ....

Смятам ,че това ,че допускаш грешки при писане не те прави глупав и малоценен човек ,поне аз не се смятам за глупава,тези ,които се смятат за такива си е техен проблем.Познавам хора ,които не са на "ти" с правописа ,а са адски умни и креативни на,които мога само да се възхищавам

Просто никой не е безгрешен ,всеки допуска грешки ,дали правописни или други-човешко е

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 04:16

ALEKTRA

не се сърди на Allasensi, той има право да изисква това от всички нас, затова е Администратор.Всеки един с този ранг знае какво прави и защо го прави, а ние трябва да ги уважаваме за да има ред в сайта и за да ни е хубаво и приятно, когато го посещаваме.Не може всеки да пише както си иска.Аз също оправям коментари и наистина попадам на много неграмотни такива.Добре е това да има някакви задръжки!Според мен във всеки един форум трябва да има по една такава тема за да могат хората да се възползват и да се поправят сами.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 04:46

tokvikava ,права си ,не е приятно да прочетеш нещо написано неграмотно или така ,че изобщо да не можеш да разбереш какво е написано ,но е факт ,че и 20 пъти да се пусне такава тема тук ,хората от днес за утре ,няма да станат грамотни .

Относно уважението ,което трябва да имаме към адинистрацията на сайта мога да кажа само едно : ако човек се държи с уважение и на ниво към мен и аз ще се държа така към него-логично е нали ? За мен е без значение ранга тук или където и да било ,за мен е важна личността ,която стои зад аватара на дадения потребител,защото и той като мен е човек ,нали ? Особенно в интернет пространството всички сме равни,без значение дали в реалния живот си петролен магнат или коминочистач и за това трябва да се уважаваме .

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 05:04

ALEKTRA

ти едва ли не го обвини, че е опитал да ограмоти хората, а това не е нещо лошо, дори напротив - за наше добро е!Защо се засягаш ти след като той е написал темата за ВСИЧКИ, а не само за теб.Разбира се, че всички сме хора зад аватара и че трябва да се уважаваме, но ти първа реши и го упрекна, че нямало да постигне нищо с тази тема.Е, защо да не опита?Постарал се е много за нея и това е хубаво.Не мисля, че никой няма да я чете както ти казваш, виж само досега колко хора са я прочели.Ранга не е от значение, но уважение трябва да има и от двете страни, както и благодарност затова, че тези хора се грижат за сайта!Аз повече няма да пиша по темата, защото ще стане голям спам, а това е против правилата!

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 05:19

ОК ,но по скоро хората четат коментарите отколкото самото описание на темата в,което съм сигурна .

Не е лошо,че е написал такава тема ,напротив ,но учителите ни с години ни учат на тези неща и пак не можем да се научим,а камоли от една тема.Добре ,дори и някой да прочете темата ,смяташ ли ,че ще се ограмоти ,смяташ ли ,че на хората им е точно до това .Те влизат в сайта да разпуснат ,да се откъснат от ежедневието и да се позабавляват .В крайна сметка всеки да си пише както си иска и както може,това е само негов проблем и на никой друг според мен.


Спирам да пиша в темата !!!
*Този коментар е бил редактиран от ALEKTRA на 1 Ноември 2010 22:57

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: ПРАВОПИС - 31 Октомври 2010 10:17

Здрaвейте и от мен!

Мислех, че полемиката "ще се размине" с мен, но уви! Сърце юнашко не трае! Темата си е точно на място. НО ... заглавието е :

Форум > За Сайта > ПРАВОПИС

Смятам че ВСЕКИ уважаващ труда си български сайт държи да се пише на български, и то правилен език! Приветствам направеното от allasensi


Оснаналите коментари не са по темата!

Госпожица (или госпожа) ALEKTRA явно я сърбят пръстите и се чуди къде да ги начеше.Но е сбъркала мястото.

Моля всички коментари, които не са свързани с правопис да бъдат преместени в:


Форум > На Лафче > За чистотата на езика

... или анулирани

Предлагам темата да се попълва по същество и да бъде зключена.

Апропо, отключете ФОРУМ ЩУРОТИИ . Мисля, че страстите се успокоиха и там има подобно поле за изява.


PS: ... колкото до ЧЛЕНУВАНЕто ... малко или много, всички се стремят към него
Благодаря за вниманието!



*Този коментар е бил редактиран от napagokc на 31 Октомври 2010 10:25

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на: