МЕНЮ
ЧАТ КУТИЯ

Статистики

Всички файлове: 2 667

Преглеждано днес: 534

Всичко гледано: 121 150

Всички Потребители: 373

Онлайн Потребители: 13 (1 потребител, 12 гости)
Потребители: BingBot, emsito1984

Реклама

Форум > Категория в която няма задръжки. > Дума с последната буква от предишната

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 2 Октомври 2010 03:10

ТРИЗЪБЕЦ

Тризъбецът е прът с три заострени връха. Думата има два корена: "три" и "зъбец", което определя и нейното мотивирано речниково значение - оръжие с три "зъба" на върха. Използва се и за военни цели и за риболов за пробождане на морското животно. Тризъбецът е много ефикасен за риболов, защото има възможност да пробожда три и повече риби наведнъж. Като оръжие е често използвано, заради способността си да улавя други оръжия между шиповете, което от своя страна може да обезоръжи противника.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

serde4ko Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 2 Октомври 2010 10:30

Цитронада

Ранг: Администратор

Форум мнения: 1276

Регистриран на: 28 декември 2009

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 2 Октомври 2010 10:51

АКАЦИЯ

Цветовете на акацията са бели и имат приятен аромат. Плодовете, плоски шушулки подобни на тези на фасула, узряват в края на лятото. В тях се съдържат тъмнокавяви семена, до 14 на брой. Цъфтежът на акацията започва след петгодшна възраст.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 2 Октомври 2010 21:51

яребица

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 2 Октомври 2010 23:23

АГОРА

Агора (гр. άγορά) е названието на главния площад в древногръцките полиси и символизира жизнеността и демократичността на античните градове-държави.Агората е разположена в средата на града и служи многофункционално - за пазар, религиозни чествания, произнасяне на речи, провеждане на политически дискусии и пр. Като център на обществено-политическия живот, агората е и мястото на което се провеждат заседанията на античното народно събрание, както и тези на народните съдилища (хелиастите).

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 3 Октомври 2010 00:20

Амон (Амон-Ра)

Амон е древноегипетски бог, който е покровител на град Тива. От 17 век пр.н.е., когато е времето на Новото царство, той се отъждествява с бог Ра (Амон Ра) и става върховен египетски бог, закрилник на фараона, заедно с властта и управлението му. Първоначално Амон бил бог на въздуха и вятъра. По-късно бил почитан като бог на плодородието и създател на целия свят. Името на бог Амон означава „скрит“. Той е представян като човек с глава на овен със спираловидни рога — символ на плодовитостта — или като човек с шапка от пера.
Амон -Ра е събирателно божество и е станало върховен бог през 18 династия. Първоначално Амон (невидим, тайнствен, безграничен) е Тиванския върховен бог творец. Тива е столица на Горен Египет. Атум (създал сам себе си) Ра (живот, слънце) е върховният бог на Долен Египет със столици Мемфис и Иуну (Хелиопол). След като се възкачва Тиванската 18 династия( 1584-1342 г.пр.н.е.), тя слива двете божества и се получава Амон Ра. Така че при сливането на двете божества се получава-тайнствен, безграничен,невидим създател на живота. Интересно е, че египтяните наричат Амен-ти (Истинския дом)- задгробния живот. Амон Ра често е изобразяван държащ символа анх -кръст с кръг на върха, който означава безсмъртие.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 3 Октомври 2010 00:40

Натрий

Натрият (Na) е алкален метал с кристален строеж, с пореден номер 11 и принадлежи на 1А група от Периодична система на елементите. Той е мек, пластичен и с метален блясък, по-лек от водата.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 3 Октомври 2010 00:53

Йон

Йоните са електрически заредени частици, образувани при отделяне или приемане на електрони от атоми или молекули. Положително заредените йони са катиони, а отрицателно заредените — аниони. Те се означават със знак „+“ или „-“ (H+, Cl-), или с точка и щрихи (H., Cl&apos. От йони са изградени кристалните решетки на много вещества.
Многоатомните йони представляват най–често аниони на кислородосъдържащи киселини, органични съединения или комплексни съединения.
Не могат да съществуват самостоятелно и ВИНАГИ имат заряд (положителен или отрицателен)

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 3 Октомври 2010 11:54

НОМЕРОЛОГИЯ

Номерология - това е древна езотерична наука за числата, която води началото си от древногръцкия мислител, философ и математик Питагор. Тя изследва съответствията между числата и принципите, върху които е построен света, закономерностите които го движат и проекцията на числата в живота на хората.

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

serde4ko Извън линия

Re: Дума с последната буква от предишната - 3 Октомври 2010 12:46

Яйцеклетка-женска полова клетка (гамета).


Ранг: Администратор

Форум мнения: 1276

Регистриран на: 28 декември 2009