МЕНЮ
ЧАТ КУТИЯ

Статистики

Всички файлове: 2 772

Преглеждано днес: 102

Всичко гледано: 130 883

Всички Потребители: 383

Онлайн Потребители: 13 (0 потребители, 13 гости)
Потребители: Semrush

Реклама

Форум > Категория в която няма задръжки. > Краят на света

Гост Извън линия

Re: Краят на света - 21 февруари 2012 23:34

дано да не се случва това

Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на:

Гост Извън линия

Re: Краят на света - 16 Май 2012 15:18

Дори и да съществува минимална вероятност краят на света да настъпи през 2012 година, маите не могат да се окичат със славата на негови предсказатели, съобщава статия в "Нешънъл джиографик" (тук със съкращения), позоваваща се на специалисти по културите на Средна Америка.

Вярно е, че т. нар. "календар на дългото броене", който започва в 3 114 г. пр. н. е. и обхваща период от 5 125 години завършва на 21.12.2012 г. Тази дата затваря 13-ия бактун - почти 400-годишен цикъл в календара. Вместо да премине в следващия бактун, обаче, календарът превключва и започва от 0,00, точно както километражът на автомобил от 60-те години няма да продължи след 99,999,9, а ще се рестартира от 0. "Ние, разбира се, знаем, че това означава 100 000 мили, а не 0 - подчерта Уилям Сатурноу, експерт по маите от Бостънския университет - така че означава ли краят на 13-и бактун край на голям период? Да. Допадали ли са на маите завършващите периоди - също да".

Смятан ли е краят на някакъв период за значимо събитие - може да се обзаложите за това. А най-значимите завършеци на периоди за маите са именно тези на бактуните. Обаче предсказали ли са те край на света? Не - това сме направили ние" - поясни специалистът.
Всъщност, казват специалистите, вместо край на света маите са очаквали започването на нов голям цикъл. Според Емилиано Галага Муриета, директор на отдел в Мексиканския национален институт по история и археология "това е нещо като при китайците - тази година е на заека, следващата е на дракона, другата е на друго животно от календара и така продължава".

Писмените свидетелства за края на 13-и бактун са оскъдни. Всъщност изследователите цитират предимно едно - каменният таблет на Монумент 6 от археологическата площадка в Тортугеро, в мексиканския щат Табаско. дори не е съвсем сигурно какво точно казва таблетът, защото важни глифове са частично увредени.

Най-достоверният превод засега е от 1996 г. на Стивън Хюстън от "Браун юнивърсити" и Дейвид Стюарт от Университета на Тексас в Остин. Според тяхната интерпретация Бог ще се появи на края на бактун 13, но какво става после е неясно, макари и да се допуска възможността да се говори за някакво пророчество. Това допускане стана причина, според Стюарт, преводът от 1996 г. да бъде разпространен мащабно в интернет по сайтове, форуми и дори да послужи за написване на глави на книги в качеството си на доказателство за предсказан от маите край на света.

Наскоро, обаче, двамата специалисти поотделно направиха ревизия на глифовете и заключиха, че всъщност надписите може би не съдържат никакво пророчество, свързано с 2012 година. Споменаването на края на бактун 13 изглежда по-скоро като ретроспективен преглед, насочен към главния обект на вдъхновение, на който е посветен Монумент 6. Стюарт направи аналогия с надписа, увековечаващ прегазването на "Филаделфия филис" от "Ню Йорк янкис" в Световните серии по бейзбол през 1950 г. Преработен чрез риторичния апарат на маите, той би изглеждал така: "на 7 октомври "Ню Йорк янкис" победиха "Филаделфия филис" за спечелване на Световните серии. Това стана 29 години след първата победа на "Янките" в Световните серии през 1921 г. И 50 години преди да настъпи година 2 000, "Янките" спечелиха Световните серии". Написано така, разясни Стюарт, възпоменанието споменава бъдещо време от историческа важност, но го прави по отношение на реално по-ранно събитие от 1950 година. "Това е точно принципът, по който са структурирани текстовете на маите, включително този от Монумент 6 от Тортугеро" - писа експертът.

Именно тази структура на текста е объркала нашите съвременни умове, настроени към буквален, праволинеен прочит. Въпреки че текстът от Монумент 6 говори за появата на бог в края на 13 -и бактун, не се предсказва край на света. "Те са пишели с много поетично чувство и ако кажат "Бог слиза на края на цикъла, нов цикъл започва и старият свят ще отмре и новият ще се прероди, това е просто за придаване на повече поетичност" - уточни Емилиано Галага Муриета.

Археологът Сатурноу се съгласи, че точната дата 21.12.2012 се споменава в надписа, но допълни, че "няма следващ текст, който да казва "тогава ще е краят на света и светът ще свърши в огън... такова нещо няма никъде в текста". Експертът допуска, че психозата около 2012 година се дължи на неудовлетворените западняци, търсещи напътствия от древните хора и надяващи се, че народи като мая са знаели нещо, което може да ни помогне в настоящите трудни времена.

Сатурноу отбеляза и че дори ако маите бяха предсказали край на света, то той не би се притеснявал, имайки предвид документираната им неспособност да предричат важни събития: "Те не са предвещали собственото си сгромолясване, не са провидели идването на испанското завоевание

Присмивателя, както по времето на Ной - Матей, 24, 37-39 - но тъй като Ноевите дни, така ще бъде пришествието на Човешкия Син 2. 3,3-4 Петър - Първо, знаете, че в последните дни присмивачите ще дойде безотговорно поведение собствените си вкусове, като каза: "Каква е обещаното Му пришествие Бащите вече са загинали, а всичко, което остава, тъй като беше от началото на? създаване, "Начинът, по който не искат да осъзнаят, че на небето и на земята отдавна от Божието слово произлиза от вода и чрез вода, и че водата беше наводнени и разрушени по света.

В последно време много хора, които няма да видите знаци за изпълнение на Второто пришествие и ще макет онези, които вярват. Не можеш ли да чуете понякога казват - "Фактът, че Исус е дошъл вече казах нашите деди и нищо не се случва?" Или са апостолите на Исус чакали и нищо не се случи! "Ние не сме доволни, това пророчество?

Хората ще се отрека от сътворението на света, както е описано в Библията, не вярват в световен потоп. Само слепите не могат да видят изпълнението на това пророчество в наше време. За повечето вярващи не вярват в създаването на свят, в 7 дни или глобален катаклизъм, са тълкувания за еволюцията и философия, а библейски истини са толкова прости. Чудили ли сте се кои от тези маймуни беше Адам? И как може развитието да е възможно, когато не е имало смърт? Не, Библията е ясна и важни истини са прости.

Днес ситуацията се повтаря, както и преди потопа. Има ли знак, сочещи към близостта на Второто пришествие на Исус, но хората не обръщат внимание. По-скоро те се присмиват на такива мисли. В края на краищата, нашият опит и научни доказателства безспорно показва, че няма такова нещо като второто пришествие на Исус Христос не може в никакъв случай да бъде ... Вие сте толкова сигурен, че мястото на вашия живот?

1 Солунци 5, 2-3 - Вие знаете много добре, че ден Господ ще дойде като *** в нощта. Когато хората ще кажат: "мир безопасност" е внезапно изненадан от объркване, тъй като когато те идват при бременни болка, и няма течове.

Разширяването на човешкото познание - Даниел 12.4 - Вие Даниел, но държат на думите и запечатай книгата за последен път. Много от тях ще се премине към насам-натам и знания ще расте. "

Знанието, че в този миналия век, може би много по-разширена е необходимо дори да пиша. Това, което все още е в началото на 20 век невъзможно или няма да дойде на ум, се е състояла. Много пътуване тук и там, в такъв интензитет, която преди е била немислима.

НАРУШЕНИЕ на Божия закон - Псалм 119, 126 - времето да се действа, Господи, вече е там - вашите хора са нарушаване на закона! Данаил 7, 25 - Ще реч против Всевишния, светиите ще бъде наред и се опитват да променят времето и правила. (Вселенски превод - ще се стреми да промени времена и закони)

Ето сега на Божия закон е стъпкана очевидни. Малцина вярват, че този закон на Бог е все още задължителен, и ако е така просто от морална гледна точка. НЕ, Божия закон е все още валиден, тъй като той винаги е бил. Включително събота спазването на почивка. Кръстът е бил прикован на церемониалния закон, подзаконови право и празници на еврейския народ, а не Бог Десетте божи заповеди написани на скрижалите Божия пръст! Така че, който промени закона?

Опит да се промени закона на Бог е Бог на характеристиките на враждебна сила, която се бори против истината и нейните последователи. Сатана се е променила тактиката. Когато той не може да попречи на появата на насилие християнството промъкнали в Църквата и християнската общност започна да ерозира вътрешността на фалшивите учители.

Второ Солунци 2.4 - До този ден дойде, е необходимо да се отвърне от Бога. Те трябва да останат на нечестивите и развратен, който се противи и се превъзнася над всичко, това, което казва и това, което Бог е почитан. Сетъл дори и в Божия храм и ще издаде Бог!

"Папата не е просто един представител на Исус Христос, той е сам Исус Христос, скрити под мантията на тялото." (Католическата Народното, юли 1895)

"Папата има такава голяма достойнство и така възвишено, че не е просто човек, а като Бог, представител Бог ... Освен това е божествен монарх и върховен император, цар на царете ... Ако е възможно, и ангелите може да допуска грешка в своята вяра, или би си мислите, противно на вярата, те могат да бъдат съдени и отлъчен от папата. "Извадки от Ферари църква речник, член на папата)

Преценете сами кой е в Божия храм и представя за Бог. Променен на Божия закон поклонение в неделя и свят. Божият закон е ясен и непроменлив.

Лука 16,17 - а по-скоро на небето и земята преминат, отколкото да спре да плаща една точка на закона!

Джон 14.15 -. "Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди

Откровение 14.12 - Това изисква постоянство на светиите, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исус.

Матей 24,33-34 - само за да видя всичко това, знайте, че вече е близо до това, вече на вратата! Истина ви казвам, че това поколение няма да премине, преди да се случва всичко.

Знаците са изпълнени, Исус Христос ще дойде съвсем скоро. В какво състояние откриваме Христос?

Матей 24, 42,44 - Затова бдете, защото не знаете, до момента, когато Господ ще дойде. Затова бъдете и вие готови, за Човешкият Син ще дойде в неочакван момент.

"Когато тя идва време тестове, се оказва, които уреждат живота на Божието слово. През лятото, че не разликата между вечнозелени и други дървета, толкова очевидни. Но когато настъпят зимните бури, вечнозелени ...

Брой на гладните в света надхвърля един милиард и заради икономическата кризаКомбинацията от продоволствена криза и икономически е причинило броят на гладните в света надхвърля един милиард. В сравнение с ...

Звярът от земята и образа на звяра - Откровение 13.11
Откровение 13,11-17 - И видях друг звяр, който възлизаше на страната имаше два рога като на агне, а говореше като змей. Тя носи цялата власт на първия звяр пред лицето си ...


Имаме нужда от възраждане и реформиране в живота ни, а не само думи! Продължете по време на Реформацията на ревностен нашите предци Коледа и настъпването им - сериозна информация за християните Подготовка за края Промени в Библията преводи Видео - може да обедини всички световни религии

но..аз вярвам в Библейската версия за свършекът на света!!!






Ранг:

Форум мнения:

Регистриран на: